• Nederlands
 • Deutsch
 • Het parcours

  De politie zorgt voor de veiligheid

  De politie zorgt voor de veiligheid

  De Henk Lubberding Classic wordt verreden op een door politie en verkeersregelaars verkeersvrij gemaakt parcours dat voert door de mooiste streken van Gelderland en door een klein stukje Duitsland. Uit veiligheidsoverwegingen zal de rennerskaravaan uit maximaal 500 deelnemers bestaan. De volgkaravaan bestaat uit auto’s van organisatie, jury, artsen en gasten, materiaalwagens, een voorrijwagen en 3 bezemwagens.

  kasteelstad

  Kasteelstad ‘s-Heerenberg is een bezoekje meer dan waard; het stadje heeft een heel fraaie binnenstad; bovendien vindt men er het grootste kasteel van Nederland, Huis Bergh, dat eventueel te bezichtigen is. Meegereisde supporters hoeven zich dus niet te vervelen en kunnen een wandeling maken door het mooie stadje of over de prachtige stadswal rondom het kasteel. 

  kasteel

  kasteel Huis Bergh

   

   

  De nieuwe route

  Na de start om 09.30 uur nabij Laco-sportcentrum Montferland in ‘s-Heerenberg voert de route via Doetinchem, Velswijk, Wichmond en  Vierakker naar Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Via Rha en Olburgen gaat het vervolgens langs Doesburg naar Zevenaar en Babberich en naar het Gelders Eiland, waar bij Lobith op de dijk langs de Rijn de wedstrijd vrij gegeven wordt voor een lastige finale met vanouds het Duitse Elten en de Elterberg, gevolgd door één finaleronde, die voor velen zwaar genoeg is, met achtereenvolgens de beklimming van ’t Peeske in Beek, de Paasberg in Zeddam,  andermaal ’t Peeske en ’t lastige ‘vals plat’ naar de finish in ‘s-Heerenberg.

   Vooral ’t Peeske is een echte kuitenbijter. Het wordt in het  boek ‘De Nederlandse toppen top 40’, met de 40 zwaarste beklimmingen in Nederland, niet voor niets op een 21ste plek geklasseerd. Tijdens de finish zal op de streep de uitslag d.m.v. een computer opgemaakt worden. Direct na afloop van de 21e Henk Lubberding Classic, worden de eerste drie gefinishte renners bij zowel de mannen als de vrouwen gehuldigd door Henk Lubberding en door – en dat is natuurlijk veel leuker, vooral voor de mannen – onze  femkeaantrekkelijke rondemiss, Femke.

  routekaart

  Alle deelnemers, die de 22e Henk Lubberding Classic uitrijden, ontvangen een diploma, met daarop naast natuurlijk de naam, ook de behaalde plaats en de gerealiseerde tijd. Om onnodige wachttijden te voorkomen krijgen alle deelnemers hun diploma thuisgestuurd. De volledige uitslag van de Henk Lubberding Classic wordt gepubliceerd op deze website.

   

  Karakteristiek van ’t Peeske

  ‘t Peeske: lengte 1300 m. hoogte 63 m. gem. stijging 4 % max. stijging 6 % afdaling: snel, over glad asfalt met fietssuggestie-stroken en met heel flauwe bochten karakteristiek:gelijdelijke rustige klim door de bossen van het Montferland; ooit trainingsparcours van Servais Knaven; scherprechter in de Henk Lubberding Classic

   

   

  Stichting Henk Lubberding Classic

  De Bazuin 4 - NL 7041 SH 's-Heerenberg

  T 0031-314-667920 - M 0031-6-18323213 - E sjaak.reumer@kpnmail.nl - W h-l-c.nl